3 af de mest populære vinduestrends lige nu

Det er især karakteristisk for modens verden, men der findes naturligvis også skiftende trends når det gælder vinduer. Mangler du inspiration til hvordan du kan indrette dit hjem, skabe mere lys og være med på vinduesmoden, skal du glæde dig til at læse med nedenfor. Her har vi nemlig samlet 3 af de mest fremtrædende vinduestendenser:

Naturlige materialer og naturligt lys

Naturligt lys

Her gælder det om at tage det bedste fra naturen med ind i stuen og skabe en masse positivt og naturligt lys i din bolig. Naturlige materialer som trævinduer, eller træ/alu vinduer, som indvendigt består af langsomt voksende fyrretræ, kan være til at skabe et mere indbydende hjem, som fremstår hyggeligt. 

Særligt i stuen er lyset fra vinduerne vigtigt når du skal til at indrette, og det er bl.a. populært at få lys ind ad store vinduespartier, som f.eks. fastkarm vinduer

Lyset har nemlig meget at sige i forhold til at skabe den rette stemning, og at få folk til at føle sig godt tilpas. Med andre ord hænger lys og humør sammen, idet vi ganske enkelt bliver påvirket af lyset i rummet vi befinder os i.

Lys fra vinduer skaber en positiv energi i rummet, ligesom et lyst rum giver det gode humør plads til at gro. Dog kræver det, at stuen har en række vinduer, som kan lukke den gode karma ind.

Vinduer i glas og stål

Glas er et materiale, der kan skabe en fornemmelse af lys og luft til boligen og minimere behovet for kunstig belysning. Der findes derfor gode muligheder for at skabe en stilfuld og dekorativ indretning med vinduer. Kombination af glas og stål er hip og moderne som aldrig før, og det er nemt at se hvorfor.

En flot løsning er stålindrammede ruder, som leder tankerne hen på vinduer på gamle fabrikker. Dette moderne og industrielt look med store glasruder i slanke stålrammer kan imidlertid også opnås i form af f.eks. fastkarm vinduer med flere fag, poster og ruder. Alt efter hvilken model du vælger, kan du skabe et moderne, rustikt og lidt råt, eller et elegant og klassisk udtryk.

Konsistent farvevalg og rene linjer

Konsistent farvevalg

Arkitekter og ejendomsmæglere er enige om, at du bør fokusere på enkle linjer og rene flader. Derudover at du bør holde vinduer og døre i samme farve.

Rent æstetisk kan det være en fordel, at holde elementerne i mørkere farvenuancer, så som AntrasitGrå eller DybSort, da begge dele passer rigtig godt til både gule og røde mursten. Begge farver tilbyder vi naturligvis hos Klar, ligesom vi gerne rådgiver- og hjælper dig til at finde lige præcis den farve, der bedst vil matche dit hjem.

Fagmændene fremhæver desuden, at den hvide farve bør prioriteres indvendigt (frem for udvendigt), hvor den kan reflektere dagslyset.

Endeligt foreskriver denne aktuelle trend også, at man trækker lys i boligen gennem åbninger på tværs, samt via nye døre og vinduer, som gerne må gå fra gulv til loft. Der er nemlig ofte mangel på dagslys i f.eks. parcelhuse, hvor vinduer og døre kan skabe den efterspurgte åbenhed og det populære lys.

 

Gør dit hjem til et bedre sted

Upgrader dit hjem med energivenlige døre og vinduer. Du kan selv designe din nye dør og vindue til at passe lige præcis det, du har brug for.

Fra 
657,60 kr.
 295,92 kr.
55%
Køb Vinduer
Fra 
2066,25 kr.
 826,50 kr.
60%
Køb Døre
Relateret indhold