Valg af vinduer i din bolig har fået stor betydning for din boligs værdi. Øget fokus på indeklima, energibesparelse, vejrforhold og sikkerhed er bare nogle af de faktorer, der gør dine vinduer til en af boligens vigtigste investeringer. Derfor kan nye vinduer til gamle huse gøre boligens værdi betydeligt højere. Samtidig har vi stadig større fokus på lyset, og vinduestrends 2019 handler blandt andet om at få naturen ind i din bolig. Samtidig afspejler indretning og bolig anno 2019 en tid, hvor varme og dybere nuancer atter inviteres indenfor. Farver 2019 er inspireret af naturens flotte kulører, og bæredygtighed er en afgørende faktor, når det kommer til materialer.

Se udvalg af vinduer

Stærke farver og naturmaterialer er dermed blevet en ny trend, der supplerer det klassiske, sarte look, og har du hvide vægge eller lyse gulve og lofter, kan du med god samvittighed give boligen et twist med mere varme farver, stærkere nuancer og rå materialer, f.eks. når det kommer til indretningen af vinduespartier og vinduer med siddeplads.

Vinduer med siddeplads

En af de helt store trends, Danmark har taget til sig fra den internationale scene, er vinduer med siddeplads. Vi kender trenden fra de fashionable New Yorker-lejligheder, hvor høje vinduespartier og rå mursten efterhånden begge er blevet en international modebølge, vi kopierer herhjemme også. Og selvfølgelig gør vi det. For vinduer med siddeplads er ideelle til disse kølige himmelstrøg, der ikke altid indbyder til lange aftener på altanen, og samtidig giver trenden mulighed for at invitere natur og gadebillede indenfor i din bolig under private rammer. Hvis der er noget, vi forstår i Norden, er det at udnytte lys og udsigt i vores arkitektur. Derfor er vinduer med siddeplads oplagt til lejligheder over stueniveau og boliger uden altan eller have. Er du så heldig at eje en bolig med have, kan vinduer med siddeplads være en perfekt kombination af ude og inde og et fint alternativ til udestuer, der typisk tager mere af lyset fra stuen.

ishan-gupta-233742-unsplash.jpg

Udnyt din boligs lys og plads

Vinduer med siddeplads er en rigtig smart måde at udnytte både lys og plads i din bolig, og så kan du skabe den hyggeligste krog med puder, tæpper og lamper. Disse nye vinduer er inspiration til nordiske hjem, der kan have glæde af at optimere både lysindfald og indretning. Trenden har derfor hurtigt bredt sig til de mindre lejligheder, der ligger centralt placeret. Særligt lejligheder uden altan kan have stor glæde af dette kombinerede udsigtspunkt og hyggekrog. Bor du i lejlighed over stueniveau har du mulighed for at udnytte det brede vinduesparti til krukker, lamper og andre pyntegenstande og skabe en slags indendørs veranda.

CE-mærkede vinduer for kvalitet og ydeevne

De brede vinduer med siddeplads er en ideel udnyttelse af pladsen og giver en fornemmelse af at være midt i storbyens pulserende gadeliv eller havens liv og er samtidig privat. Bruger du vinduer med siddeplads, kræver det gode vinduer af CE-mærket glas, som ikke bliver for kolde eller fugtige om efteråret. Læs mere om vores  fyrretræ og CE-mærkede vinduer her.

Vinduestyper

Der findes flere forskellige typer vinduer med siddeplads, så du har mulighed for at tilpasse vinduestypen efter din boligs rammer. Vinduet kan bygges indad, således at eksisterende vinduer anvendes og tilføjes et ekstra bredt vinduesparti som en del af stuen. Du kan bruge pladsen som hyggekrog med puder og som læsested til de lyse aftener. Omvendt er det også muligt at konstruere vinduet, således at vinduespartiet og dermed siddepladsen bygges som en ekstra tilføjelse til boligen, og du dermed får en direkte fornemmelse af at rykke ud i naturen eller i gadebilledet.

Se udvalg af vinduer

Høj kvalitet til lave priser

Vores fokus på energi og klima er vokset betydeligt det seneste årti. Både økonomisk og sundhedsmæssigt har vinduerne stor betydning for vores hverdag. Og i en tid, hvor hvert familiemedlem har flere forskellige enheder, har vi stadig flere værdifulde genstande i hjemmet. Derudover ved vi i dag meget mere om vigtigheden af et sundt indeklima, og samlet set er vores krav til gode og sikre vinduer steget. Klarvinduer er derfor glade for at medvirke til, at flere og flere danskere har råd til vinduer af høj kvalitet. Da vi leverer vinduer fra vores egen fabrik i Estland, har vi samlet produktion og salg under samme firma, hvilket giver os mulighed for at dyrke vores fyrretræer i et ideelt klima og selv have indflydelse på alle led i processen. Samtidig undgår vi – og dermed vores kunder – udgifter til dyre mellemled, og vi kan derfor med stolthed levere solide produkter af høj kvalitet, uden at det koster mere. Læs blandt andet om vores  3-lags vinduer, der er en af de nye trends på markedet for vinduer.