Står du overfor en større renovering af dit hus, der omfatter udskiftning af vinduer og døre? Så husk at bruge fradraget og spar penge på dit renovationsprojekt. Vær opmærksom på at du ikke får håndværkerfradrag på vinduer og materialer generelt, men derimod bliver fradraget fratrukket af arbejdslønnen inkl. moms og derfor ikke af totalsummen for opgaven.

Håndværkerfradraget gælder for: Ejerbolig, lejebolig og andelsbolig.

Det er ligegyldigt om du lejer eller ejer din bolig i forhold til om du kan få håndværkerfradrag. I begge tilfælde skal du dog opfylde de følgende tre betingelser:

 • Du skal selv betale for arbejdet fra egen lomme og derfor ikke gennem husleje eller via hensættelser i din boligforening.
 • Du skal have ret til at vedligeholde boligen ved vedligeholdelsesarbejde, som er udført inden for din egen råderet over boligens ydre og indre rammer. Som lejer kan du få håndværkerfradrag for forbedringer, hvis de ligger inden for din råderet eller er aftalt skriftligt med udlejeren. Som andelshaver eller ejer kan du få håndværkerfradrag for vedligeholdelsesarbejde og forbedringer, der er udført under din individuelle råderet.
 • Du skal have bopæl i boligen, mens arbejdet bliver udført. Derfor skal du have fast bopæl i den pågældende bolig.

 

mauricio-artieda-KkjlkMHhsbw-unsplash.jpg


Hvilke ydelser kan jeg få håndværkerfradrag for i 2020? 

Håndværkerfradrag gør at det knapt kan betale sig selv at udskifte dine vinduer. Du kan nemlig spare en hel del og samtidig slipper du for besværet med at tage hensyn til isolering, vinduestyper og de eksakte mål. Det klarer en professionel nemlig for dig. I den forbindelse tilbyder vi en service pakke, hvor vi sørger for hele processen med opmåling samt installation.

Læs mere om vores klar service

Der er heldigvis mange håndværkerydelser, som du kan få fradrag på:

 • Nye vinduer og ruder
 • Forsatsvinduer
 • Nye terassedøre & nye altandøre, hvor størstedelen er glas
 • Udskiftning af vinduer og døre i udestuer
 • Nye døre (dørlåse er kun omfattet af fradraget ved udskiftning af yderdøre og terrassedøre)


Håndværkerfradraget giver dig medvind til straks at komme i gang med dit projekt. Vi giver dig hurtig levering og garanterer høj kvalitet. Se vores store udvalg af terrassedøre og vinduer

Hvor meget kan jeg få i håndværkerfradrag for nye vinduer i 2019? 

Først of fremmest skal du være opmærksom på at for at være tilgængelig for denne skatteregel i 2019, så skal ydelsen være betalt senest d. 29. februar 2020. Dette skal indberettes i TastSelv hos SKAT senest d. 1. maj 2020.

Håndværkerydelser giver fradrag helt op til 12.500 kr. per person i 2020 (12.200 kr. i 2019).

I den forbindelse er der nogle få ting, som du skal huske på inden du starter et nyt projekt i hjemmet:

 • Du kan kun få fradrag for arbejdsløn inklusiv moms (ikke for materialer).
 • Du skal betale elektronisk fx med dankort, MobilePay, netbank (ikke med kontanter).
 • Husk at gemme din dokumentation for det udførte arbejde.

  Hvordan udregnes mit håndværkerfradrag for vinduer i 2020? 

Fradraget udregenes per person. Du kan på nuværende tidspunkt trække 12.500 kr. fra per person i husstanden (12.200 kr. per person i 2019), som er over 18 år for den del af regningen der dækker håndværkernes arbejdsløn. 

Fradragets værdi er ca. 26 %. Så hvis dit håndværkerfradrag er 3.000 kr., sparer du ca. 780 kr. i skat.

Vær opmærksom på at ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan som de eneste dele fradraget, som de har lyst, uanset hvem der har betalt. Hver ægtefælle/samlever kan få fradrag for 12.500 kr. i håndværksydelser i 2020 (12.200 kr. i 2019). Beløbet overføres ikke automatisk mellem ægtefæller, så I skal indtaste hver jeres andel.

Hvis dit forsikringsselskab betaler for arbejdet, kan du kun få fradrag for den del af din selvrisiko, der svarer til arbejdslønnens andel af hele regningen. Du skal kunne dokumentere, at du har betalt en håndværker.

Hvornår gælder håndværkerfradrag for vinduer ikke? 

Desværre dækker håndværkerfradraget ikke alt, der har med vinduer og ruder at gøre. På den måde kan du have et projekt, hvor du vil få håndværkerfradrag for noget af arbejdet, men ikke det hele. Du vil kunne opnå et fradrag, selv hvis det er dit forsikringsselskab der betaler for arbejdet. Bemærk at denne skatteregel fratrækkes af arbejdslønnen og ikke af totalsummen for hele opgaven.

Du kan ikke få håndværkerfradrag for: 

 • Reperation af vinduesrammer o.lign. 
 • Vindueshul, der udvides til dørhul og omvendt
 • Nye vindues- eller dørhuller

  Forstår du nu dine muligheder for håndværkerfradrag, men mangler inspiration til din bolig?

Vi elsker når vores kunder er glade! Hvis du står og mangler inspiration for at starte et nyt projekt i din bolig, så gå på opdagelse og hør om vores tidligere kunders oplevelser med Klarvinduer.

bliv inspireret af vores glade kunder