Står du overfor en større renovering af dit hus, der omfatter udskiftning af vinduer og døre? Så husk at bruge fradraget og spar penge på dit renovationsprojekt. Vær opmærksom på at du ikke får håndværkerfradrag på vinduer og materialer generelt, men derimod bliver fradraget fratrukket af arbejdslønnen inkl. moms og derfor ikke af totalsummen for opgaven.

Håndværkerfradraget gælder for: Ejerbolig, lejebolig og andelsbolig.

Det er ligegyldigt om du lejer eller ejer din bolig i forhold til om du kan få håndværkerfradrag. I begge tilfælde skal du dog opfylde de følgende tre betingelser:

 • Du skal selv betale for arbejdet fra egen lomme og derfor ikke gennem husleje eller via hensættelser i din boligforening.
 • Du skal have ret til at vedligeholde boligen ved vedligeholdelsesarbejde, som er udført inden for din egen råderet over boligens ydre og indre rammer. Som lejer kan du få håndværkerfradrag for forbedringer, hvis de ligger inden for din råderet eller er aftalt skriftligt med udlejeren. Som andelshaver eller ejer kan du få håndværkerfradrag for vedligeholdelsesarbejde og forbedringer, der er udført under din individuelle råderet.
 • Du skal have bopæl i boligen, mens arbejdet bliver udført. Derfor skal du have fast bopæl i den pågældende bolig.
 • Du kan kun få håndværkerfradrag til vedligeholdelse og reparation af en eksisterende helårsbolig eller fritidsbolig. Du kan altså ikke få fradrag for nybyggeri.

 

mauricio-artieda-KkjlkMHhsbw-unsplash.jpg


Hvilke ydelser kan jeg få håndværkerfradrag for i 2021? 

Håndværkerfradrag gør at det godt kan betale sig selv at udskifte dine vinduer. Du kan nemlig spare en hel del og samtidig slipper du for besværet med at tage hensyn til isolering, vinduestyper og de eksakte mål. Det klarer en professionel nemlig for dig, når du hyrer en håndværker til dit projekt. Gør du ikke det, kan du montere dine vinduer og døre selv.  

Der er heldigvis mange håndværkerydelser, som du kan få fradrag på:

 • Nye vinduer og ruder
 • Forsatsvinduer
 • Nye terassedøre & nye altandøre, hvor størstedelen er glas
 • Udskiftning af vinduer og døre i udestuer
 • Nye døre (dørlåse er kun omfattet af fradraget ved udskiftning af yderdøre og terrassedøre)


Håndværkerfradraget giver dig medvind til straks at komme i gang med dit projekt. Vi giver dig hurtig levering og garanterer høj kvalitet. Se vores store udvalg af terrassedøre og vinduer

Hvor meget kan jeg få i håndværkerfradrag for nye vinduer i 2021? 

Først of fremmest skal du være opmærksom på at for at være tilgængelig for denne skatteregel i 2021, så skal ydelsen være betalt senest d. 28. februar 2022. Dette skal indberettes i TastSelv hos SKAT senest d. 1. maj 2022.

Du kan få håndværkerfradrag på op til 25.000 kr. pr. person i 2021 (12.500 kr. i 2020).

I den forbindelse er der nogle få ting, som du skal huske på inden du starter et nyt projekt i hjemmet:

 • Du kan kun få fradrag for arbejdsløn inklusiv moms (ikke for materialer).
 • Du skal betale elektronisk f.eks. med dankort, MobilePay, netbank (ikke med kontanter).
 • Husk at gemme din dokumentation for det udførte arbejde.

  Hvordan udregnes mit håndværkerfradrag for vinduer i 2020? 

Fradraget udregenes per person. Du kan på nuværende tidspunkt trække 25.000 kr. fra per person i husstanden (12.500 kr. per person i 2020), som er over 18 år for den del af regningen der dækker håndværkernes arbejdsløn. 

Fradragets værdi er ca. 26 %. Så hvis dit håndværkerfradrag er 3.000 kr., sparer du ca. 780 kr. i skat.

Vær opmærksom på at ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan som de eneste dele fradraget, som de har lyst, uanset hvem der har betalt. Hver ægtefælle/samlever kan få fradrag for 25.000 kr. i håndværksydelser i 2021 (12.500 kr. i 2020). Beløbet overføres ikke automatisk mellem ægtefæller, så I skal indtaste hver jeres andel.

Hvis dit forsikringsselskab betaler for arbejdet, kan du kun få fradrag for den del af din selvrisiko, der svarer til arbejdslønnens andel af hele regningen. Du skal kunne dokumentere, at du har betalt en håndværker.

Hvornår gælder håndværkerfradrag for vinduer ikke? 

Desværre dækker håndværkerfradraget ikke alt, der har med vinduer og ruder at gøre. På den måde kan du have et projekt, hvor du vil få håndværkerfradrag for noget af arbejdet, men ikke det hele. Du vil kunne opnå et fradrag, selv hvis det er dit forsikringsselskab der betaler for arbejdet. Bemærk at denne skatteregel fratrækkes af arbejdslønnen og ikke af totalsummen for hele opgaven.

Du kan ikke få håndværkerfradrag for: 

 • Reperation af vinduesrammer o.lign. 
 • Vindueshul, der udvides til dørhul og omvendt
 • Nye vindues- eller dørhuller

  Forstår du nu dine muligheder for håndværkerfradrag, men mangler inspiration til din bolig?

Vi elsker når vores kunder er glade! Hvis du står og mangler inspiration for at starte et nyt projekt i din bolig, så gå på opdagelse og hør om vores tidligere kunders oplevelser med Klarvinduer.

bliv inspireret af vores glade kunder