Facadedøren – også kaldet hoveddøren eller yderdøren – udgør ofte førstehåndsindtrykket af dit hjem, og det er derfor vigtigt, at den er både veludført og indbydende. Nedenfor vil vi gennemgå nogle af de facetter, du med fordel kan have med i betragtningerne, når du skal vælge en ny facadedør.

Medtænk først og fremmest, at døren bør passe til husets stil. En pompøs dør med fyldninger passer typisk passer dårligt til en minimalistisk stil, mens en enkel trædør som tommelfingerregel vil passe til langt de fleste type boliger. Er dit hus af ældre dato, er det muligt at finde døre der ligner den oprindelige dør – både mht. stil og materialer. Hos Klarvinduer kan vi hjælpe dig med at imødekomme en ældre stil, da vi fører døre med fine detaljer såsom små ruder, såvel som ovale el. måneformede ruder. På den måde bliver hoveddøren en integreret del af et overordnet stilmæssigt udtryk.

facadedore1.jpg

Derudover er det også værd at overveje dørens farve. Tidligere var facadedøren sjældent hvid, og ligeså hyppigt malet i en anden farve end vinduerne. Dette kan i dag få døren til at skille sig ud i facaden, og kan skabe en unik stil, som vil differentiere din bolig fra vejens øvrige huse. Hos Klarvinduer kan du vælge imellem et utal af farver, fra en afdæmpet mørkegrå, til rapsgul, rubinrød, azurblå og smaragdgrøn. Kun fantasien sætter grænser!

Vælg altid en dør af høj kvalitet, da det sikrer, at den holder længe. Vi giver altid 10 års garanti på alle vores døre, uanset om du vælger en facadedør af fyrretræ eller træ/alu, og uagtet hvor stor en del af døren du ønsker, at glasset skal udgøre. Det er vores løfte til dig om, at vi udelukkende producerer hoveddøre af den ypperste kvalitet.

Skal døren være nem at vedligeholde, anbefaler vi den vejrbestandige træ/alu facadedør, hvor den indvendige del af elementet er lavet af solidt estisk fyrretræ, mens den udvendige del udgøres af pulverlakeret aluminium, som gør døren tilnærmelsesvist vedligeholdelsesfri.

Ift. energikrav kan du roligt vælge en dør med en eller flere større glasruder. Alle vores døre kommer nemlig som standard med energivenligt 2-lags glas, og det er naturligvis muligt at tilkøbe 3-lags glas. Begge muligheder lever fuldt ud op til energikravene i bygningsreglementet.

Overvej desuden om døren åbner ind- eller udad rummet. Døren er fx ”højre udadgående” hvis du, når du står på ydersiden, kan se hængslerne sidde i højre side. Er du det mindste i tvivl om åbningsretningen, er du mere end velkommen til at kontakte os.

facadedore.png

Hos Klarvinduer finder du facadedøren i 29 forskellige modeller, herunder døre med 1-8 ruder, 1-8 fyldninger og en række forskelligartede rudevarianter. Som altid findes der et utal af tilpasningsmuligheder, så du kan sammensætte lige præcis den yderdør, der vil passe bedst muligt til din boligs stil og farver, så du kan få et flot helstøbt resultat. Er du handymand eller –kvinde og har du mod på selv at skifte din hoveddør, hjælper vi dig gerne med opmålingen, eller med andre nyttige tips og tricks i processen. Alternativt sætter vi dig også med glæde i forbindelse med en dygtig fagmand, der kan varetaget monteringen for dig.