Vil du gøre din bolig mere klimavenlig? Vil du gerne sænke dine energiomkostninger? Det vil regeringen i hvert fald gerne have, at du gør. Den 15/10 2020 besluttede Klima-, Energi- og Forsyningsminisiteriet, at du, der er boligejer kan få energitilskud til klima-renoveringer af dit hjem.

På den måde bliver det lidt lettere for os alle at nå de klimamål, som regeringen har sat. Vi skal nemlig reducere vores CO2-udledning med 70% inden 2030. Men udover, at det kommer os alle til gode at beskytte klimaet, så vil det også lette på dine regninger: Du vil kunne sænke dit energiforbrug, når du klima-renovere dit hjem. 

Med vores tre-lags glas (Energimærkning A) vinduer sørger du for at varmen ikke fiser ud og opnår derved et mere klimavenligt hjem. 

 

Hvordan får jeg energitilskud?

Gå ikke igang for hurtigt! Du kan ikke få tilskud for projekter, du allerede har begyndt. Du skal først søge om energitilskud når puljen åbner, derefter kan du købe vinduer og bestille håndværker. Du kan dog godt indhente tilbud – så fyld endelig kurven op og lav et budget, men vent med at trykke køb.

Her er en liste over de, ting du skal være opmærksom på:

1 Tilskudet er skattefrit
Pengene bliver udbetalt af Bygningspuljen.
2 Du skal have energimærket dit hjem
Dit hjem skal have en energimærkning, som tidligst er gyldigt fra d. 1. oktober 2012.

Har du ikke allerede en energimærkning, skal du få en, som det første du gør.

3 Du skal søge, før du begynder arbejdet
Du skal først få tilsagn om tilskuddet, før du begynder arbejdet
4 Det skal være en helårsbolig
Du kan altså ikke få tilskud til klima renovering af dit sommerhus eller skur.
5 Du må ikke få anden offentlig, økonomisk støtte til projektet
Får dit projekt støtte fra fx landsbyggefonden, eller får du håndværkerfradrag, kan du ikke også få energitilskud.

I de fleste tilfælde vil energitilskuddet været bedre end håndværkerfradrag. Står du og skal vælge, vil vi anbefale energitilskud.

6 Arbejdet skal udføres af en virksomhed
Du skal kunne vise faktura for arbejdet og dokumentere, at den er betalt, for at få tilskud. Energitilskuddet er altså ikke til gør-det-selv projekter – desværre.

Derudover skal vinduet selvfølgelig være klimavenligt! Du skal altså bestille 3-lags ruder for at få tilskud. Det betyder dog ikke det store, da du alligevel fra 2021 skal være Energimærke A, 3-lags glas. Det bestemmer det nye bygningsreglment (BR20, hvis du er sej), som skærper reglerne for renovation af boliger.

Når du har tjekket op på alle 6 ting, som vi nævner ovenfor, kan du søge om energitilskud gennem Energistyrelsen. Læs videre for at se hvordan, du søger.

Luft ud.gif

Hvor meget kan jeg få i energitilskud?

Det er svært at sige, hvad du præcis kan få i energitilskud. Men på SparEnergi.dk kan du få et overslag på dit projekt. Scroll lidt ned på siden og indtast din adresse. Det er også her, du kan ansøge om energitilskuddet, når puljen åbner for nye ansøgninger. Når det sker, kan du klikke på "Gå til ansøgningsportalen" og så tages du til en ansøgningsformular.

Når du har udfyldt formularen og ansøgt, er det bare med at vente på tilsagn fra Energistyrelsen. Så kan du begynde dit projekt. Vi krydser fingre for, at du kommer hurtigt igennem og videre med dit projekt.

Opsummering

  • Søg tilskud, før du begynder arbejdet.
  • Bestil Energimærke A 3-lags glas på dine vinduer. 
  • Få en håndværker til at installere dem.

Se udvalget af vinduerSe udvalget af Døre